23
јан
2014
Сочни чоколадни коцки со карамели
1. Јајцата ги биеме заедно со шеќерот. Во смесата ги додаваме и останатите состојки за тестото. Мешаме со дрвена лажица. Смесата ја ставаме во караванче бр. 28 и печиме 20 минути на 180 степени. Ја оставаме да се излади
2. Прелив – млекото го ставаме во сад на тивок оган. Во него ги додаваме карамелите и шеќерот. Ги оставаме на тивок оган додека не се растопат. Откако ќе се растопат ја зголемуваме температурата на огнот, за кратко да зоврие смесата. Го преливаме тестото.
3. Чоколадото го топиме заедно со маслото. Глазурата ја ставаме врз тортата. Сечиме на коцки
Лиценца: Сите права се задржани
мислам дека вие сте Чешлароска од населба Димо Нареднико
Eve denesna slikicka. Tecnosta denes potpolno se vpi vo kolacot i izgleda posuv, no taka mi treba koga navecer ja napraviv :))) I vaka e vkusna, ja preporacuvam sekomu d aja proba ama da ne ja ceka tolku dolgo kako mene, ami sto poskoro ako ja konzumira, poveke ke go oseti filingot :) Fala ti za receptot, ke se povtoruva sigurno ust emnogu pati :)
Sekogas izumuvam na RD, cestitki i od mene!
ako se resis povtorno da go pravis dodani poveke mleko :))
dodeka da se stopat karamelite go pravis na tivok ogan, a otkako ke se stopat go pojacuvas ognot za mlekoto kratko da zovrie samo nekoja minutka i vednas go turas vrz ladnoto testo. posle toa i ja staviv glazurata. i jas go pravev navecer i vo tekot na nokta stoese vo ladna prostorija .
i jas koga go turiv prelivot upotrebiv cepkalki da go izbockam testoto , za da se vpie mlekoto.
Fala ti za receptot :)
Cestitki za RD. :)