28
јун
2012
Посни парени колачи
Се замесува тесто од зејтинот, пивото, гризот и брашното помешано со пецивото. Едно пециво е доволно затоа што и квасецот од пивото помага при растењетои на тестото. Од тестото се зема во рака и се обликуваа топчиња кои се полнат со оревчиња и се редат на подмачкан плех.
Шеќерот се налева со водата и се става да врие 5минути. а потоа се трга и се попаруваат ладните колачи
Одозгора може да се поросат со млени оревчиња или кокос.
Овој рецепт бидејки во тек се Петровденските пости, па да се заблажиме
...денес цел ден ме мрзи да јадам и кога ги гледам овие лиги ми течат... ех, колку е мачно човек и мрза да биди :)))
ти ова сам го направи? :)
немој случајно да ти биде прво и последно, супер изгледа :)
баш ми е мило што се појави. ДОБРЕДОЈДЕ. ни влета ептен со стил :) :) :) :)
чисто информативно, ЕДИНСТВЕНО машко си во купов женки. ќе те чуваат ко капка на дланка :) :) :) :)
Prekrasno izgledaat