Во длабок сад  сипете го млекото и додадете квасец, сол, маргарин, ракија и измешајте.
Постепено додавајте брашно и месете го тестото. Готовото тесто покријте со кујнска крпа и оставете да стаса.

Го подготвуваме кремот.
3/4 од млекото заедно со шеќерот ставаме да зоврие. Во остатокот од млекото го додаваме јајцето и пудинкот месаме заедно да се соедини смесата и додаваме во топлото млеко матиме да се згусти пудингот. Во топло ја додаваме чоколадата месаме да се растопи и оставаме да олади. Од готовото тесто формираме мали топчиња малку помали од јајце. Малку развлечете ги со сукало во средината ставете едно лажиче од филот и затварајте ги страните измазнувајки го саставот. Редете ги со преклопот надолу почекајте 2минути и загрејте го маслото во врелото масло пржете ги крофните оладени посолете со прав шеќер.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови