На дното на тава 20х30 наредете ги бисквитите.
Вишните и водата и шеќерот ставете ги да се варат. Кога убаво ќе се загреат, додадете го го гризот и варете со постојано мешање неколку минути додека убаво се згусти.
Смесата веднаш, уште жешка истурете ја врз тавата со бисквити.

Сварете ги пудинзите со млекото и шеќерот и ванилите и оставете да се лади.
Посебно изматете го маргаринот со шеќерот во прав и измиксајте го во оладениот пудинг. Смесата премачкајте ја врз филот од вишни.

Изматете го шлагот по упатството. Наместо обична вода за поубава цврстина користете газирана. Одозгора премачкајте со шлаг и оставете го колачот убаво да стегни во фрижидер до служење.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани