23
сеп
2013
Пилешко готвено во тегла
Месото го посокуваме со сол и бибер. Земаме чиста и сува тегла, големината на теглата ја одредуваме од количината на месото.
Ги редиме парчињата месо ги додаваме ловорот и исецканиот лук. Земаме алуминска фолија ја поклопуваме неколку пати и покриваме теглата. Треба да внимавае во полнењетоте да не биде теглата полна повеќе од 3/4.
Теглата ставете ја во исклучена рерна и вклучете на 180 или 200 степени печете околу 1,5 до 2 часа. По желба можете да додадете и друг зачин, а и зеленчук.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Fala vi na site,mesoto socno i vkusno.Lile ke probam drukpat i so druk vid na meso nemam pobano taka.
Позз и фала
Ima nekoja razlika vo vkusot od zgotveno vo staklen vatrostalen sad??? Za da znam dali da probam i jas vaka da spremam.
Mesoto e slicno na lepena svinska glava. Razvareno do sekoj del na kovceto. Socno, zaradi samoto dejstvuvanje vo teglata. Eden del e varen vo samata mrsnotija i sok sto go pusta mestoto, a drugiot del e varen na pareata koja vrti vo teglata.Mene i na moite doma premnogu ui se dopadna ova. Pred da gi pecam jas im doddadov i marinada pikantna i gi ostaviv malku da vpijat. Iskreno poslatko mevce ne sum probala.
Ne sum podgotvuvala meso na ovoj nacin i bi probala so govedsko .
LUDO kako i da e podgotveno mesoto pa duri i lepceto vo prikaznite otvara apetit.Bas me nasmea oti i nie doma cesto si koristime bas delovi od prikaznite okolu kokoskite a i tulumbite na Vanco:)