1. Се зафаќа квасецот. Брашното се замесува со стасаниот квасец, маслото, гризот, млекото, јајцата, сето тоа се меси.

2. Тестото се дели на два дела. Во едниот дел се става какао, а другиот останува бел. Се прават точиња од црното и белото тесто,

се соединуваат топчињата едно до друго, се тапкаат, се става оревче и се витка како кифла.

3. Се реди во подмачкан плех, се печат на релативна температура.

4. Откако ќе се испечат се преливаат со шербетот од 1л вода, 1кг шеќер и 2 ванили. Можат да се валкаат во мрвици, ореви.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови