25
јан
2014
Шпагети со мелено месо и пармезан
Бидејќи дома сме љубители на шпагети во сите варијанти, еве ви презентирам еден лесен начин на подготовка на брз ручек со шпагети.
1. Шпагетите ги вариме во солена вода, ги цедиме и им ставаме малку масло.
2. Ситно сечканото кромидче го пропржуваме во малку масло, па го додаваме меленото месо. Убаво пржиме и ги додававаме сите зачини во текот на пржењето.
3. При крај на пржењето додаваме кашкавал и чајна сечкана на ситни коцки. Кога ќе почне кашкавалот да се топи ја додаваме павлаката. Мешаме до поврзување на состојките.
4. Во чинија ставаме шпагети и подготвеното мелено месо и посолуваме со пармезан.
Лиценца: Сите права се задржани