1
ное
2013
Халовен - прсти со пудинг
Најпрво се замесува тестото и се формираат мали топчиња. Oд секое топче се прави долго сукалце колку еден прст се пристиска кај што треба да е ноктот и се става еден бадем. Потоа со Чепкалка се засекуваат прстите околу глуждовите.
Се печат на тивко на 180степени 15мин. Кога ќе оладат ноктите се премачкуваат со чоколадо и готовите прсти се сервираат во пудинг прелиен со сок од вишна.
Ете еден десерт кој дома децата со воодушевување го пробаа. Заедно ги направивме по повод денот на вештерките.
Лиценца: Сите права се задржани
Ги правам исти, само место пециво имаат сув квасец и арома од ванила место пудинг.. Интересни на изглед, но вкусни за јадење :)