Халовен - прсти со пудинг
Состојки
- Тесто
- 280гр брашно
- 1 јајце
- 100гр маргарин
- 100гр шеќер
- 1 пециво
- 1 пудинг од ванила
Подготовка
Најпрво се замесува тестото и се формираат мали топчиња. Oд секое топче се прави долго сукалце колку еден прст се пристиска кај што треба да е ноктот и се става еден бадем. Потоа со Чепкалка се засекуваат прстите околу глуждовите.
Се печат на тивко на 180степени 15мин. Кога ќе оладат ноктите се премачкуваат со чоколадо и готовите прсти се сервираат во пудинг прелиен со сок од вишна.
Ете еден десерт кој дома децата со воодушевување го пробаа. Заедно ги направивме по повод денот на вештерките.