Страчатела торта
Подготовка на пандишпанот
Јајцата, шеќерот и ванилата изматете ги во светла кремаста смеса. Додајте го маслото ималку изматете го. Брашното, какаото и пецивото измешајте ги и додајте ги во смесата и со лажица убаво измешајте ги.
Смесата истурете ја во подмачкан со путер и набрашнет калап (26) и ставете ја да се пече во загреана рерна на 200 степени околу 15 мин.
Печениот пандишпан оставете го да олади и подгответе го филот.
Слатката павлака со медот изматете ја додека се зацврсти потоа додајте го кондензираното млеко и доизматите да се изедначат. На крај додајте ја чололадата и измешајте ја со лажица.
Пандишпанот исечете го на половина. Исфиловајте го на средина со половина од филот и половина одозгора.
Оставете ја во фрижидер малку да се излади, потоа послужете ја.
Лиценца: Сите права се задржани
Recept od liljanailieva za domano kondenzirano mleko http://moirecepti.mk/post/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%98%D0%BD