29
апр
2013
Леб со млад кромид
Во длабок сад го ставаме јогуртот, топлата вода, маслото, солта и квасецот. Додаваме брашно и замесуваме глатко мазно тесто. Тестото го оставаме да стаса.
Кога е готово го додаваме исецканиот млад кромид го соединуваме со тестото и го обликуваме лебот. Го ставаме во плек премачкан со маргарин и го оставаме да нарасне пред печење го премачкуваме со растопен маргарин и печеме на 200 степени.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Klara testoto mnogu posporo stasuva.Imam edni pogacki so razni seminja i svezi zacini i dolgo vreme mu treba na testoto da stasa a i vnatre posle ne se bas roviti.Jas tolku od moeto iskustvo mozam da kazam:)