Кромидот, лукот, магдоносот и пиперките ситно исекајте ги. Морковите и тиквичката исечете ги на коцкички. Оризот обарете го и оставете го да вари 5 мин., а потоа тргнете го од оган и ставете го во подлабк сад во кој ќе го додадете меленото месо, мешан сув зачин, јајцето, половина од магдоносот и лукот, сол и црн бибер и убаво измесете.

Во посебен сад измешајте го брашното со прашокот за крем супа. Посолете и побиберете. Во оваа мешавина тркалајте ги оформените ќофтиња убаво да се облепат одозгора
.
Во тенџере на оган ставете вода и коцките за супа да се сварат.
Во друго тенџере со масло ставете го кромидот, останатата половина од лукот, кромидот, пиперките, морковите и тиквичката да се пржат. Кога ќе омекнат додадете ја црвената пипер, останатиот магдонос, вегета, сол, црн бибер и налејте го доматниот сос. На крај додадете ја и сварената супа од коцка.
Кога ќе проврие ставете ги тркаланите ќофтиња и варете 30 мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови