10
авг
2012
Терин со лотус кекси
Павлаката, заедно со путерот стопете ги и пред да зоврие тргнете ги од огнот и ставете го чоколадото да се стопи.
Во смесата ставете ги искршените бисквити, не на многу ситни парчиња, промешајте и смесата турете ја во некој долгнавест калап кој претходно ќе го обложите со фолија.
Ставете го калапот во фрижидер неколку часа. Готово!
Служете со сладолед, мене така ми е најубаво, или пак како ви е желба.
Овие бисквити се карамелизирани и спојот со чоколадото дава посебно задоволство.
Рецептот е од уна64, членка на една друга страна за готвење.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Averuvam deka e prevkusen kolac, ke si kazi koga, togas :)))
не играме со скришни состојки од иноземција!!!
има обични смртници овде на кои пасошот им истекол пред (брои на прсти колку време) :) :) :) :)
може слика од волшебните колачи? :)
Edno edinstveno, ne bas reprezentativno parcence mi ostana za slikanje...
E, sega znaes kako projde kolacot... Za mene premnogu cokoladno, ama na site drugi ostavi impresiven vpecatok :)))