14
мар
2012
Посни кекси
Квасецот се става во еден филџан вода. Се додава 1 лажиче шеќер и се меша додека се истопи. Маргаринот, маслото, шеќерот и ванилиниот шеќер се матат со миксер. Се додава квасецот и брашното. Количината на брашното зависи од тоа како ќе се прават колачите. Доколку ги правите со машинка, како на сликата, тестото треба да биде меко(Во спротивно,тестото направете го појако. Исучете кора со дебелина од прилближно 0,5 см.и вадете форми). Наредете на плех и печете многу кратко. Кога ќе се изладат, залепете по две со мармалад.
Лиценца: Сите права се задржани
се уште ги очекуваме твоите податоци на info@moirecepti.mk за да може да ти ги испратиме твоите Делимано калапчиња за колачи :)
Овој рецепт изгледа како совршен за со нив :)
МоиРецепти