10
јун
2014
Паста во бел сос
Во солена зовриена вода ставете ги шпагетите да се варат.
Во подлабок сад ставете го јогуртот и мајонезот и убаво измешајте ги.
Додајте ги зачините( кари,куркума, копар) и неколку капки табаско сос.
Посолете и убаво измешајте.
Откако шпагетите ќе се сварат исцедете ги, додајте ги путерот и пармезанот и измешајте додека путерот се растопи, а потоа префрлете ги во садот со сосот.
Измешајте и послужете.
Кај мене сосовите за паста произлегуваат зависно од тоа што ќе се најде по дома, бар со тестенините и сосовите може да се комбинираат разни состојки.
Сега се одлучив за еден вака поосвежителен сос, со оглед на тоа дека почнаа горештините!
Се надевам ќе ви се допадне!
Лиценца: Сите права се задржани
odlicno izgleda:)