16
сеп
2014
Колач со срцевина од маскарпоне
Во сад за матење ставете ги јајцата, шеќерот, ванилата и прстофат сол.
Матете додека смесата стане пенеста.
Намалете го миксерот на најмала брзина и додајте ги млекото и маслото.
Проматете уште малку.
На крај додајте го брашното измешано со пецивото и какаото.
Измешајте со жица, да не останат грутки.
Во посебен сад убаво измешајте го маскарпонето со шеќерот во прав.
Во калап за куглоф (претходно премачкан со масло) ставете 3/4 од изматената смеса.
Потоа ставете го маскарпонето и на крај остатокот од смесата.
Печете на 180 степени, 40-45 минути.
Испечениот и оладен колач извадете го од калапот и посипете со шеќер во прав.
Лиценца: Сите права се задржани
cokoladen i so maskarpone
otide vednas vo omileni i se pravi ovie denovi