Касатото на Маја (јубилеен 500 рецепт)
Драги мои пријателки, роднини, другарки и сите љубители на убавото домашно зготвено еве ме и мене со 500ти јубилеен рецепт. Седум години сум во оваа убава бајковита приказна на Мои Рецепти и не можам, а да не кажам дека сите ние ваќе сме и зависници од оваа преубава готвачка страна. Колку и да си зафатен со животните обврски некако секојдневно се навраќам тука само да го ѕирнам менито подготвено од сите нас заедно. За овој јубилеј подготвив, како по обичај, торта и тоа една убава стара комбинација на вкусови малку под изменета. Знам дека сите се сеќавате на старото убаво и брзо касато таа е рецептата но само со некоја моја мала измена.
Подготовка
1. На почеток подготвуваме млеко и пудинг, заедно со шеќерот, на многу познатиот начин. Кремот го оставаме да се излади.
2. Путерот кој ни беше на собна температура го матиме со шеќерот во прав и го соединувме со изладениот крем. Во кремот ги ставаме бисквитите и соединуваме убаво. Овој крем го делиме на три дела. Во едниот дел ставаме сецкани желе бомбони и суво гројзе натопено со рум. Во вториот дел ставаме крем банани и две лажици нутела крем. Во третиот дел ставаме потпечени лешници.
3. Започнуваме со топење на пишкотите, претходно натопени во капучино, кои ги редиме во плех со четвртаста форма.
4. Врз пишкотите прелеваме топена чоколада па филот со желе, па филот со крем банани и на крај филот со лешници.
5. Тортата ја оставаме во ладилник еден час, а ја прелеваме со ганаж. Украсуваме по желба
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани
Одличен јибилеен рецепт.Не е мала бројката која ни ја прикажа денес.Се дружиме и понатаму.
Bravoooo Maja, cestitki za tvojot jubilej.
Ubava torta za ubav povod.
Ti gi obozavam mesenicite,pitite, tortite...
Pozz za tebe i tvoeto semejstvo
Uzivaj vo tvojot den
Тортата е преубава, брза за правење и лесна за јадење, одлична е.
Уживај во својот ден.
Поздрав и секое добро :)
Тортичево за мерак, ме врати во детство!
Дружбата продолжува и понатаму, а за дегустација ќе се договараме:):) Поздрав и уживај во овој твој славенички ден!
Да ти се множат прекрасните рецепти, а ова блакце е посебна вкусотија :-)
Дружбата продолжува, иако сите сме во трка со времето :-)
Топол битолски поздрав <3
тортата прекрасна, убав и убаво зготвен рецепт, како и сите твои досега!!
Tvoite recepti sirat toplina, domakinski, a osobeno im se voshituvam na mesenite raboti sto ni gi imas prezentirano dosega.
Bidi tuka i zbogatuvaj ja i ponatamu stranicava.
Pozdravce :*
Ме плени со воведниот дел особено :)
Да си ни здрава и жива и уште долго да си достигнуваш нови стотки :)
И мене тортава ме врати во детството, посебно го сакав желето ... а оваа уште поубава е со твоите измени.
Поздрав до целото семејство, бидете секогаш така
среќни и успешни :)
Едно големо браво од целиот тим за оваа одлична бројка. Како што споменаа другите членки погоре, твоите рецепти се баш домакински, топли и полни со љубов кон храната. Вистинско уживање за сите сетила.
Долго се дружиме, и уште подолго ќе продолжиме, затоа што овакви ремек дела заслужуваат да бидат видени, пробани и наградени.
Ти благодариме од СРЦЕ за овој твој голем јубилеј и ти подаруваме Delimano Nutribullet Екстрактор на хранливи состојки.
Се радуваме и со нетрпение очекуваме да не почестиш со нови ремек дела.
Со љубов,
Тимот на Мои Рецепти
Jas sum ljubitel na starite recepti ona sto nasite babi majki gi podgotvuvale i ne cesto gi spodeluvam ovde so vas.
Edna od moite zelbi koi sakam vo idnina da go realiziram skromno da go aktiviram staroto ogniste na mojata svekrva ona isto ogniste koe mojata baba go koristese koga gi podgotvuvase nejzinite vkusni piti,banici,domasno ispecen leb i se drugo sto go jadevme sekogas koga go pominuvav raspustot kaj nejze.Spored mene tuka se podgotvuvaaa naj vkusnite jadenja koi gi imam probano vo mojot zivot od tuka pocnuva mojata zelba za dobra podgotvena hrana koja izobiluvase pred se so skromnost zacineta so mnogu toplina i miliot zbor na nasite babi koi ni gi vrezaa dlaboko vo srce deka hranata ja drzi cvrsto familijata splotena kako edno.
Uste ednas na site vi blagodaram od ♥️za sekoj pisan ubav zbor ovde jas ostanuvam sekogas na ovaa strana moze ponekogas kako nem sledac poradi tempoto na zivot no druzbata prodolzuva se dodeka imam sto da prezentiram i mislam deka nasite deca treba da go znaat i sekako vo idnina da go podgotvat.
Blagodaram MR za ubaviot podarok sekako ce najde preubavo mesto vo mojata kujna i ce mi posluzi za realiziranje na mnogu recepti sto ce gi spodelam ovde...se gledame vo idnina.
Pozdrav i sekoi dobro♥️