Врвовите на јајцата поткршете ги за 1/3.
Во дел од кокосовото млеко размешатјте го убаво густинот, па додадете го остатокот и шеќерот. Сварете го во цврст крем со постојано мешање. Прекријте го со најлон фолија, или повремено мешајте додека сосема не одлади.
Слатката павлака цврсто измиксирајте ја и додадете ја на оладениот кокосов крем, па матете со миксер додека смесата не добие мазна структура. Ако имате арома на кокос и сакате да го зајакнете вкусот тука е моментот кога треба да ја додадете.
Со овој крем полнете ги шупливите чоколадни јајца, со тоа што во средината ќе правите вдлабнатина во која ставате од жолтиот мармалад.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани