15
мај
2012
Торта со мак (афион)
1.Од белките и другите состојки се прави еден пандиспањ и се печи во голем плех од шпоретот.Се сечи на 3 ленти.
2.Жолчките, шеќерот и брашното се мешаат со млекото и се вари како пудинг. Се лади и се додава измиксаниот маргарин. Се филува.
3.На крајот се додава глазурата. Може да се стави прво белата глазура, се лади, па се додава црната глазура над белата. Убав спој на вкус лимон и чоколада. Пријатно!
Ви препорачуваме во подготовката на овој рецепт да употребите Делимано Ростер
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
П.С. Ни тргна со тортиве :)
кога ја видов сликата помислив дека преливот е карамел....а што не би могло :) :) :) :)
Vo rabotenjeto, smesata- filot trebase da bide postegnat{mozebi sum stavil poprazni lazici brasno.
G
Glazurata bela{limon so seker} najverovatno trebase da stavam pomal limon,zatoa sto po moe bese poveke tecna, i koga ja stavav od nea omeknuvase dolniot fil.