Пилешкиот стек се сече и се чука, но не многу тенко некаде околу5-6 мм. Исто се постапува и со свинското месо.
Печурките се сечат на тенки листиња и убаво се цедат од течноста.
Кашкавалот се сече на тенки кришки.
Во ростер или помало плехче (зависно колку сакате да е висока тортата) најпрво се става една лажица маргарин и се почнува со редење. Најдоле се става еден ред од свинското месо, па се поросува со бибер. Над него се става пилешки стек, ред печурки, пак ред кашкавал. Постапката се повторува уште еднаш и на крај се завршува со кашкавал. Се полева со зејтинот и водата.
Тавчето се става во рерна да се пече околу 30 минути на 200степени.
На почетокот се покрива со фолија околу 15 минути и 15 минути без фолија.
Од како ќе се испече се става да се излади и ладно се сече по желба.
Ова е многу декоративна и вкусна месна торта погодна за секаков вид забави и прослави.
Зачините се изоставени затоа што месото е саламурено.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Без адаптирани дела