16
ное
2012
Слатки со кремаст фил
1. 100 г чоколадо се топи на пареа. Калапчињата се полнат со чоколадо, а потоа чоколадото се истура во сад, за да остане чоколадо само по ѕидовите. Калапчињата се ставаат во замрзнувач 10 минути.
2. Припрема на фил: маргаринот се бие со шеќерот во прав, се додаваат жолчките претходно изматени на пареа и стопеното чоколадо.
3. Откако ќе се извадат калапчињата од замрзнувач се полнат со филот до 2/3. Се дополнуваат со стопеното чоколадо кое претходно го истуривме. Се ставаат повторно во замрзнувач да уште 15 минути.
Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Сад за сос
Лиценца: Сите права се задржани