Испечати

Слатки со кремаст фил

Слатки со кремаст фил

Состојки

  • 100 г чоколадо за готвење
  • Фил
  • 2 жолчки
  • 50 г маргаринот
  • 30 г чоколадо за готвење
  • 50 г шеќер во прав

Подготовка

1. 100 г чоколадо се топи на пареа. Калапчињата се полнат со чоколадо, а потоа чоколадото се истура во сад, за да остане чоколадо само по ѕидовите. Калапчињата се ставаат во замрзнувач 10 минути.
2. Припрема на фил: маргаринот се бие со шеќерот во прав, се додаваат жолчките претходно изматени на пареа и стопеното чоколадо.
3. Откако ќе се извадат калапчињата од замрзнувач се полнат со филот до 2/3. Се дополнуваат со стопеното чоколадо кое претходно го истуривме. Се ставаат повторно во замрзнувач да уште 15 минути.

Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Сад за сос

Сад за сос