рецепти и полнења за пралини никогаш доста, ги има разни. Јас си направив мали експерименти, па ми се допаднаа и мене и на моите дома.
Чоколадата се топи со малку масло и со неа се премачкуваат калапите, па се стават во фрижидер да стегнат. Оваа постапка се повторува 2 пати.С
Слатката павлака се става на оган да зоврие, па и се додава кокосот и екстрактот од јагоди. Со оваа смеса се полнат модлите и се затвараат со чоколадо. Се оставаат 5 минути во фрижидер да стегнат и се вадат од силиконскиот калап.

За второто полнење се раствара желатинот со малку вода и се става на оган колку да се растопи, па се меша со овошниот јогурт. Овие со овошен јогурт си ги направив со бело чоколадо. Излегоа како вистински бомбониери...

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани