Јајцата се матат (со вилушка) со јогуртот и павлаката. Сирењето се ренда на покрупно, саламата ситно се сецка.
Во подлабок сад се замесува тесто од сите состојки и се остава 10 минути да одмори. Се сука кора и се сечат лентички околу 5смм должина и 2,5 см ширина. Кората треба да е со дебелина од еден прст или околу 12мм.
Пирошките се пржат на загреан зејтин.
Одличен, брз, вкусен појадок кој не бара ниту многу време, ниту многу труд, а дозволува измени во составот во зависност од тоа што ви се наога во фрижидер.
Овие пецива одлично одат и со пиво.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови