30
окт
2012
Берлински крофни
Се замесува тестото од сите состојки и се остава да стаса додека не го зголеми двојно волуменот. Потоа се расукува кора дебела 1.5 до 2 см. и со чаша се обликуваат крофните. Се оставаат повторно да стасаат околу 20 минути.Се пржат во загреано масло, ставени со горната страна во маслото. Се ставаат на хартија за да се впие вишокот масло и на крај се посипуваат со шеќер во прав. Бидејќи се шупливи, по желба може да се полнат со крем или џем.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Mnogu sakam Berlineri.... Gi pravam obavezno za Pokladi, a gi polnam pred przenjeto, pomalku angazman mi e :))))
лили, како ги полниш пред пржење?
не истекува?
или тоа само абдали ко мене можат да утнат? :) :) :) :)