22
окт
2012
Јуфка подпечена во рерна
Корите јуфка ги ставаме во плекче,го рендаме или дробиме сирењето. Ги подпечуваме во загреана рерна на 200 степени,внимавајки да не изгорат.Додека се подпечува јуфката ја провриваме водата со солта и зејтинот.Полеваме со врелата вода и ставаме во рерна.Печеме на 200 степени околу 25 до 30 минути ,во зависност како ја сакате.Ние ја сакаме добро извриена.Така и корите се покрцкави и подсеќа на баница односно пита.Се надевам дека ке ви се допадне.Добар апетит.
Лиценца: Сите права се задржани
Toa se jufki Diana.
Vakvo jadenje pravese majkata na edna prijatelka. E, mnogu mi bese ubavo :)))
Eve ja i mojata potpecena jufka:)