Солена суканица
Се замесува тесто од сите состојки и се остава да стаса.
Откако ќе надојде се размесува на набрашнета маса и се делат на повеќе топчиња. Јас одвоив 8 топчиња со иста големина и усукав 8 корички. Стандардно ги попрскав со масло и попрскав урда . Урдата ставете ја по вкус. Нема мерка за урдата. Јас ставив 300 гр.
Ролајте ги и редете во намастен плех. Јас ги свиткав како полжав низ цела тепсија. Оставете да стаса околу 30 минути. Така убаво стасано печете во претходно загреана рерна. Печев на дрва, а тоа дополнително му дава убав вкус на суканкото. Кога е зарумено извадете го од рерна и премачкајте го растопен путер
Оставете да излади па почастете си ја душата со оваа прекрасна баница. На здравје
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ете го мајсторот :)
I ete taka Nade, blagodarejki na tvojot recept, nie slatko si se iznajadovme za vikendot so preubavata sukanica, fala ti uste ednas:)
Од сликцево се гледа дека убаво ти испаднало.На здравје да ви е ручекот.
Браво и за Кате, преубава си ја направила и ти. Сега една од вас нека викни на помош за јадење, оти јас уште не сум стигнала до сукалото :)))а гладна сум