7
фев
2014
Прилог од компири и праз
Компирите исечете ги на покрупни коцки и ставете ги да се варат.
Во тава на оган ставете масло и додајте ги ситно сецканиот праз, сецканото лукче и ренданиот морков.
Пропржете ги и додајте го соја сосот.
Оставете ги да се пржат додека убаво омекнат.
Во друга тава со малку масло пропржете ги сварените компири.
Откако ќе фатат коричка префрлете ги во тавата со празот и морковот.
Додајте ги ситно сецканиот магдонос, рузмарин, копарот и чилито.
Посолете, наросете црн бибер и убаво измешајте.
Послужете ги како прилог со некое месо.
Лиценца: Сите права се задржани
Ovoj recept dobro ke ni dojde za postot:)
Slikata e skromna, ama ne sakav gostite da cekaat :)
Za mene i slikata e odlicna, kako i site tvoi...