19
мај
2012
Месни топчиња со кашкавал
Се замесува меленото месо, ситно ренданиот компир, 3 белки, зачините, презлата, зејтинот и пецивото во компактна смеса и се остава во фрижидер околу 2 часа да се спојат зачините. Кашкавалот ситно се ренда и се меша со трите жолчки.
Од смесата се зема малку во рака се формира топче на кое во средината со прст се прави вдлабнатина и вдлабнатината се полни со смесата со кашкавал. Топчињата се редат во подмачкан плех и се печат околу 30-40минути на 180
Овие полнети ќофтенца се доста вкусни, без познатиот мирис при пржењето и доста се декоративни
Svetlanali receptot go imam podolgo vreme i duri sega stigna na proba bas zaradi -bez przenje- i odsega mnogu cesto ce si go pravam zatoa sto site go bendisavme pozzz
da aleksovska od maturskata sofra e slikava i super si pominavme
Klara i jas uzivam vo vakvi trevi posebno
maja i anica poz i do vas i blagodaram za komentarite