Се меси тесто меко се остава да стаса 30-45 мин .
Со намрсени раце се прават топчиња се оставаат да стасат и тие. Подоцна со раце се тегнат секое од топчињата и се пржат во врело масло.
Пржените мекици се ставаат на хартиени салфетки.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани