![Бело грозје во ракија](https://moirecepti.mk/content/uploads/2014/09/Picture-479-a1e1bc-800x600.jpg)
21
сеп
2014
Бело грозје во ракија
Ова е Италијански рецепт.
Одвоете ги зрната и убаво измијте ги.
Сите зрна издупчете ги на неколку места со стерилна игла. Шеќерот и ракијата измешајте ги додека шеќерот не се растопи.
Грозјето наредете го во теглите и полијте го со ракијата. Во секое тегло ставите по малку цимет и едно каранфилче. После 2-3 дена проверете ја количината на течноста во теглите и ако е потребно додајте уште ракија за зрната да бидат скроз покриени.Може да се користи после 2 месеца.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови