11
окт
2014
Мали солени еклерчиња, полнети со пилешка салата
Прво на оган во касерола се ставаат водата, маслото и солта да провријаат 1-2 минути.
Се додава брашното и се трга од оган. Нека се излади 2-3 минути.
Се додаваат едно по едно 5 јајца и се меша со миксер.
Се става смесата во шприц и се истиснуваат мали форми.
Се печат 10 мин на 200 степени, па уште 20 мин на 180 степени.
Се ладат па се засекуваат во средината.
Во вангличка се соединуваат сите состојки за филот. Со овој фил се полнат малите еклерчиња.Се сервираат и се декорираат со павлака, магдонос, морков...
Многу вкусни залачиња, пробајте направете ги
Лиценца: Сите права се задржани
Istava doza -sostav go koristam i za blagi ekleri, dobivam 25 ekleri
Testto e sovrseno, nema pecivo i mnogu vnatre se suplivi
idealno za polnenje