20
мар
2012
Крокети од компири
Компирот ставете го да се вари. За тоа време насецкајте на ситно кашкавалот, шунката (може било кое сувомеснато) и перцата од младиот кромид.
Излупете го сварениот компир и на преса истиснето додека е топол, посолетем па додадете му го магаринот и млекото. Откако малку се олади додадете го јајцето и исецканите кашкавал, шунка и перцата. Измешајте. Од добиената смеса првете мали топчиња и панирајте ги во едно изматено јајце во кои се додава 2 лажици млеко, валкајте ги во лебни трошки. Откако целата смеса сте ја испанирале, пржете ги.
Лиценца: Сите права се задржани
Ова треба да се проба!
и мене ми е пишан овој рецепт во тефтерчето, ама не знаев дека ќе имам фраерска чест да се запознаам со правителот на оваа вкусност. тенкју верииии мач! :) :) :) :)
poveke