Едноставна торта со фил
Меѓу првите кори кои порано се изработувале, секако се т.н. потурени овај рецепт е нешто слично на тоа со тек на време претрпел некои измени, но да започнам со пишување...
Од јајцата и шеќерот (кои се бијат со миксер), се до сите останати состојки се образува смеса која се излева во правоаголен калап и се печи на 180, се лади.
Ладната кекса се полева со топол прелив подготвен од вода, шеќер кои варат 5-6 мин заедно, на крај се додава сокот од портокал.
За филот се вари како пудинг, со наведените состојки, ладно се спојува со биениот маргарин, се премачкува сочниот кекс, над него се става биен шлаг по упатство приготвен и сосема на врвот декорирајте со чоколадо по избор.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови