Денес малку експриментирав во кујната. Прв обид за посни ќебапи. Задоволна сум од резултатот со оглед на тоа што се без масло.

1. Кус кусот го вариме 5 минути со исто толку вода во поклопен сад на оган.
2. Леќата и останатите состојки без кус кусот ги додаваме во сецкото или блендер и ги блендираме.
3. Сварениот кус кус уште топол го соединуваме со смесата од леќа и месиме со рака додека смесата не стане хомогена. Формирајте ги ќебапите и печете ги во грил тава.
4. Доматното со зачините додајте го во тава на оган и оставете го да динста околу 5 минути додека се зусти.
Сервирајте ги топли.

Предлог
Додека во деновите кога постите со масло, ќебапите можете да ги испржете во масло, а доматното пире претходно да го запржите со кромид и масло.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани