Печени посни плескавици и ќебапи(без масло)
1. Се вари зеленчукот па се блендира без течност. Се истура смесата во сад, а во блендерот се остава неколку лажици, па се ставаат печурките и тие да се изблендираат и се додаваат на смесата.
2. Ги додаваме останатите состојки и замесуваме смеса од која потоа правиме плескавици и ќебапи.
Калкулирајте со лебните трошки за да добиете идеална смеса за правење на плескавичките. Затоа е пишана таква грамажа од до, значи отприлика толку е потрошено.
3. Ги ставаме на подмачкан плех и ги печеме на 200 степени околу 1/2 час.
И со времето на печење внимавајте, секоја рерна различно работи.
Одлични се самостојно да се јадат ама и во сендвичи, со посен мајонез, сенф, ајвар, младо кромидче, зелена салата и зачини по желба.
Забелешка
Количеството на зеленчук е по потреба.
Лиценца: Сите права се задржани
tuku nekako gledam retko soja vo posnive recepti ,da ne i si skarana?? :))))