12
јул
2012
Шварцвалд торта
1.Приготвување
Четирите жолчки се матат со шеќерот во прав, се додаваат 3-те штангли стопено чоколадо, оревите и презлата. На крајот постепено се додаваат 10те избиени белки. Се пече на тивко во загреана релна во калап со обрач број 26.
2.Фил
Млекото се вари со 6 жолчки, 6 лажици шеќер и 5 лажици нишесте. Откако ќе олади се додава избиениот маргарин со 200 гр. шеќер во прав и 2 ванили.
Испечената кора се премачкува со половина количина од филот, потоа се додаваат
три реда стопено чоколадо, 500 гр.вишни, потоа се додава останатата количина од филот заедно со малку рендано чоколадо и одозгора се украсува со шлаг.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
■3 штангли ( sto zna4i ova) i
презла ova e ronki od lebot ? izvini ama ne gi razbiram zborovite ...pozdrav
дај ни да ја видиме тортата и до ВОНАТРЕ :) :) :) :)
а кој ја правеше?
д-р. удо брикман? :) :) :) :)
јасна ли сум?!!? :) :) :) :)