Подготовка

1. Пудингот со шеќерот се вари во млекото. Кога ќе се подолади му се додаваат јаболките сецкани на коцки, покапани со сокот од лимон.
2. Се матат јајцата со шеќерот да се добие убав крем. Се додава растопениот путер, ванилата и на крај внимателно со лажица брашното помешано со пецивото.
3. Смесата се дели на два дела. Едниот дел останува ист, а во другиот се додава какаото и 2-3 лажици млеко.
4. Жолтата смеса се става во намастена тава, се запекува 6-7 мин. се нанесува внимателно пудингот со сецканите јаболки, па кафеавата смеса и се допекува на 180Ц.
Јас го печев колачот во малата ростер тава.
5. Оладениот колач се сече на парчиња, се украсува со кремот од ванила (пудинг од ванила со изматен путер) и се посипува со мед, сецкани ореви и цимет.
По желба место со кремот од ванила може да украсите со матена слатка павлака.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови