22
јул
2013
Чоколадна торта
Ги матим белките со шеќрот во цврст снег, а ги додаваме рендна чоколада, презла и брашно мешаме со лажица. Печеме со плек обложен о хартија на 220 степени и постепено намалуваме. Постапката ја повторуваме уште два пата.
Жолчките ги матиме со шеќерот и ги вариме на пареа на умерена температура да се згустат малку па ја додаваме чоколадата да се растопи и тргам да се олади. Го матиме маргаринот и го додаваме изладениот крем и матиме кремот да се соедини. Слатката павлака ја матиме да се згусти. Редиме кора, крем,слатка павлака, кора и така до крај.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови