Испечати

Чоколадна торта

Чоколадна торта

Состојки

  • за тесто 1,2 3 потребни состојки
  • 6 белки
  • 8 лаж шекер
  • 3 лаж рендана чоколада
  • 3 лаж презла
  • 1 лаж брашно
  • 18 жолчки
  • 250 гр шеќер
  • 300 гр чоколада
  • 500 гр маргарин
  • 500 мл слатка павлака

Подготовка

 Ги матим белките со шеќрот во цврст снег, а ги додаваме рендна чоколада, презла и брашно мешаме со лажица. Печеме со плек обложен о хартија на 220 степени и постепено намалуваме. Постапката ја повторуваме уште два пата.

Жолчките ги матиме со шеќерот и ги вариме на пареа на умерена температура да се згустат малку па ја додаваме чоколадата да се растопи и тргам да се олади. Го матиме маргаринот и го додаваме изладениот крем и матиме кремот да се соедини. Слатката павлака ја матиме да се згусти. Редиме кора, крем,слатка павлака, кора и така до крај.