22
мај
2012
Царска торта
1. Тесто* Се матат белките со шеќерот се додаваат сечканите урми претходвно измешани со 4 лажици гриз(за да не се лепат).Се додааат оревите и сувото грозје и се заедно се става во големиот плех од релната.Се печи на 200ц.
Се сечи тестото на 3 ленти.
2. Фил* Жолчките се матат на пареа заедно со шеќерот.Кога ќе оладат жолчките се додава избиениот маргарин и растопеното чоколадо.
3. Се филуваат лентите, а одозгора може уште една чоколада растопена да се стави или само од филот и озгора рендана чоколада.
Пријатно!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
ова со голема лажица за супа се јаде, ако до сега не сте знаеле, да ве поучам како се ужива во храната :) :) :) :)