Белките се матат во цврст снег, жолчките се матат со шеќерот,  а потоа им се додаваат оревите, брашното измешано со пецивото и на крај полека со лажица се додаваа снегот од белки. Целата смеса лесно се промешува со лажица и се пече на 180 степени околу 25 минути.
Одкако ќе се испече тортата се сече на три дела по висина .

Фил
Се вари крем од млекото, жолчките и брашното додека се згусне. На крај им се додава и ванилата и се остава да се олади.
Маргаринот се мати со шеќерот во прав додека стане кремаст.
Се соединуваат кремот и маргаринот и убаво се мати додека се добие убав мазен крем. Кон кремот се додава сецканото суво овошје и со лажица се промешува.
Секоја кора се попрскува со шербет,  а потоа со фил. Декорацијата по своја замисла.
Ова е една од најстарите торти во мојата тетратка и одамна ја немав правено. Сликите се од роденденски торти затоа го нема пресекот, но ќе поставам слика автентична на името.
Округлата торта е од оваа доза,  а таа во плехот од дозаипол.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Без адаптирани дела