1
ное
2012
Солени перничиња
Во сад ги ставаме млекото, жолчките, квасецот, сол, компирите изрендани и брашното и замесуваме тесто. Се остава да стаса потоа се премесува и се остава малку да одмори. Се сука кора и се сече на коцки. На секоја коцка се става од филот и се витка како ролна. Се редат во подмачкана тепсија и се премачкуваат со белка и се поросуваат со сусам. Ги оставаме 5 минути и потоа ги печеме во загреана релна на 200 степени додека да поруменат. Кога ќе ги извадиме од релна ги премачкуваме со путер или маргарин.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
јас ги правам дупла доза и пола од нив со фил од сирење и јајца
поззззззззззз