За овие тригони битно е дека можат да се прават и во посна и во мрсна варијанта, зависно од потребите, во вид на ролатчиња, како мазничиња или било што ви падне на памет.

Од секоја кора се прави по една тригона, се остава кашата малку да поднадојди, се меша при секое згуснување, се прска кората со лајца се превиткува на пола, пак се прска, па уште на пола од тоа на едниот ќош се остава од филот и се виткаат во триаголничиња, ама се работи брзо да добиете поправилни форми,се реди над хартија во плех се премачкуваат масло и се печат на 200.

За посно можи со кисела салата од зелка рендана и исцедена, потоа рендан компир и кромид, можи и во блага варијанта си јаболка и многу други можности .

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови