
Солен ролат со вкус на пица
Пица вкус во ролат...
Подготовка
 1. Ги соединуваме сите состојки освен поголемата количина брашно.
 2. Оставаме околу 10 минути да одмори и да се активира квасецот.
 3. Додека матиме со миксер додаваме постепено брашно и формираме топка од лепливо средно меко тесто.
 4. Го оставаме да стаса, да се дуплира.
 5. Потоа го размесуваме, го делиме на три дела и секој дел го расукуваме во правоаголна форма.
 6. Премачкуваме кечап на тестото и распоредуваме урда и чајна, па наросуваме со оригано.
 7. Го виткаме во ролат и постапката ја повторуваме со останатите два дела.
 8. Ја вклучуваме рерната да се загрее на 200 степени.
 9. Секој ролат го премачкуваме со разматени жолчки и ставаме по должината на ролатот парчиња путер. Ова го правиме пред самото печење.
 10. Откако рерната ќе се загрее ги печеме додека да поцрвенат или околу 25 минути.
Лиценца: Сите права се задржани




























