24
јун
2012
Слатки бакнежи
Се замесува тесто од сите состојки и се остава 30 минути да одстои во фрижидер.Тестото се дели на два дела и од секој дел се сукаат по 10 корички.Се редат една над друга и помеќу се насипуваат со густин.Од десет корички се сука голема кора која се сече со чаша а потоа се полни со оревчиња и се превиткува на пола.Се редат во подмачкан плех и се печат.
Млаки се попаруваат со шербетот кој треба да здивне (да зоврие и да одседи 5минути)
fala ti LiliN i jas prv pat gi napraviv iako rec go imam vece 4god i od Vojvodina mi e od edna tetka i mnogu gi bendisaa site:)
следниот пат не биди мрза, направи 15-20 фотки од едно те исто, од различни агли и види која ќе испадне најубава :)
Ти испративме мејл пред два дена, но најверојатно не си го видела, па еве и тука да те известиме.
Главната фотографија не е јасно видлива. Направи измена на главната фотографија на копчето ИЗМЕНИ до крајот на денот, инаку ќе бидеме приморани да го отстраниме рецептот.
Овој рецепт беше кандидат за рецепт на денот, но пречка беше фотографијата. Следниот пат обрни повеќе внимание на фотографиите.
Поздрав, МоиРецепти
И мејлот треба да го отвориш денес :)
А за фотографијата, смени ја со таа каде што еден сладок бакнеж е на фотографијата. Таа не е матна :)
Поздрав :)
Eden del gi dadov na poklon, da znaes deka site mnogu gi bendisaa
Receptot e bez greska!
П.С
Почитувани, поради техничките проблеми кои ги имавме викендов, немаше објавени рецепти и затоа денес го објавуваме рецептот на денот за 24.06.2012 од рецептите во месец Јуни
Ви благодариме на разбирањето и трпението
лили, ШТА УРАДИ ЧОВЕЧЕ?!?!?! ле бон бон фотографии :)
Snosti sum zaspala vo dnevna i vo poluson slusam: - Tato, da ne sakas i ti parce torta?
- Ti poarno ne seci, mozi majka ti ja nema slikano
!!!!!!! Ke se ubijam!