Е Кате ја пробуди мојата љубопитност за полнење на цветови од тиква (кој успеав да ги набавам иако времето не е баш наклонето)и еве моја варијанта од која бев презадоволна.
Добив вкусни крцкави залачиња.

Најпрво цветовите на тиква нежно се мијат и им се одстранува внимателно толчникот.
Се редат на кујнска крпа.
Во еден сад се соединуваат урдата, јајцето и зачините.
Од оваа смеса внимателно се става по 1 лажиче во цветовите.
Нежно горе се стегнуваат.
Секој цвет се валка во брашно, јајце и презла.
Се пржат на загреано масло и се редат врз хартиени салфети.
Се сервираат по желба.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани