Во длабок сад измешајте ја рикотата.
Додајте ја ситно сецканата шунка, магдоносот и пармезанот.
Убаво соединете ја смесата и префрлете ја во најлонски шприц.
На цветовите тиква отстранете го толчникот и со шприцот нанесете од смесата.
Полнете го само широкиот дел.
Завиткајте ги краевите на цветовите во вид на спирала.
Во посебен сад ставете го брашното и пивото.
Измешајте убаво со жица, да не останат грутчиња, а потоа додајте го и млекото.
Посолете, наросете малку црн бибер и уште еднаш промешајте со жицата.
Секој наполнет цвет свалкајте го во смесата за поховање и пржете ги во длабоко масло( во фритеза,тава).
Откако ќе се испржат од двете страни извадете ги на кујнска хартија да се впие вишокот мрснотија.
Послужете ги топли.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани