Полнети поховани цветови од тиква
Во длабок сад измешајте ја рикотата.
Додајте ја ситно сецканата шунка, магдоносот и пармезанот.
Убаво соединете ја смесата и префрлете ја во најлонски шприц.
На цветовите тиква отстранете го толчникот и со шприцот нанесете од смесата.
Полнете го само широкиот дел.
Завиткајте ги краевите на цветовите во вид на спирала.
Во посебен сад ставете го брашното и пивото.
Измешајте убаво со жица, да не останат грутчиња, а потоа додајте го и млекото.
Посолете, наросете малку црн бибер и уште еднаш промешајте со жицата.
Секој наполнет цвет свалкајте го во смесата за поховање и пржете ги во длабоко масло( во фритеза,тава).
Откако ќе се испржат од двете страни извадете ги на кујнска хартија да се впие вишокот мрснотија.
Послужете ги топли.
Лиценца: Сите права се задржани
Beti, od golemite portokalovi tikvi