14
јун
2013
Пилешко à ла Филип
Пилешкото месо се сече на ленти и се става во тава да се потпржи. Кога е заруменето се додава ренданиот морков, исечканите пиперки, тиквичката исечена на коцки и свинскиот врат исечен на ленти. Кога ќе се пропржат се додава и исечканиот домат и се остава да испари течноста од доматот. Се зачинува по вкус со сол и бибер и на крај се наросува со исечкан магдонос.
Се гарнира со варен ориз.
Пријатен апетит!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ако си го напишала рецептот и чекаш да се појави, треба прво да биде одобрен од тимот на МР, па потоа ќе биде објавен. Највеќе за 24 часа.
Ако е нешто друго во прашање кажи.
Честитки!